Miniferie #day4

10 ting en bornholmer ikke forstår ved København

Hej Ladies!

co

Som mange af jer allerede ved, er jeg gået fra at være en øboer til nu at være “storbypige”, og dertil hører der bare nogle ting jeg simpelthen ikke kan forstå Københavnere gør, her er listen, måske du vil kunne nikke genkendende til nogle af dem.

 1. Løbe til den næste bus/metro/tog what ever, der kommer jo en ny om 5 min. På øen går der først en én time efter.
 2. Handle ind kl 3 om natten i den lokale døgnnetto? På øen fik vi kun en døgnnetto i år, og om jeg har brugt den ‘neeej egentlig ikke’ men det kunne være man skulle benytte sig af det, så undgår jeg en lang kø.
 3. Hvilket gymnasie går/gik du på? ja jeg går jo på gymnasiet!? Man glemmer helt at herover er ALT meget større og der er meget større udvalg så der ligger jo nærmest hele 5 gymnasier indenfor din lejlighedsblok (overdrivelse) – det kan være en smule svært lige at vende sig til i starten – når vi på øen kun havde et og alle vidste derfor hvad man snakkede om.
 4. Deres cykeladfærd .. altså hallo? Vi har på ingen måde samme regler, her skubbes, råbes og så er der altid de her kæmpe Christiania cykler, der har det med at køre en ned.. lidt noget andet end på Bornholm, hvor du ofte kan være den eneste cykellist på HELE cykelstien, hehe.
 5. Jeg smiler altid som en tosse, siger (ofte) altid pænt hej til folk, om de så er venner, bekendte eller bare folk i nabolaget .. nope her siger man kun hej hvis man er venner, kun én i min opgang har mødt mig med et smil. Enten har jeg fanget folk på et dårligt tidspunkt ellers tænker jeg måske bare for meget over at være flink?
 6. At flytte fra min mors skønne hus og ind i lejlighed har vist sig, at jeg ofte kan gå i bad på 0,5 for nu skal jeg selv betale vandregningen, og så er der ikke tid til at stå og skråle med på hele playlisten inde under det varme vand.
 7. Shopping er vi mange der elsker, men så stort udvalg af butikker kan nærmest gøre det svært at vælge haha
 8. For at holde os til shopping, så kan jeg nærmest fare vild i hver en eneste butik alle butikker er jo’ gigantiske store, det tager mig lidt under en time at finde mine varer (10 ting) i føtex. Vi har ét center på øen, center center ved jeg ikke rigtig om man kan kalde det … med de 5 butikker og en cafe der er – men der kan jeg finde rundt 😉
 9. Drikker i vand? Man kan sige at mange af mine optjente penge er havnet på diverse caféer/barrer efter jeg er flyttet men når man flytter fra øen og ind til stor byen København vil man heller have en mojito end et glas vand hvor du kan smage kalken (kræver nok lidt tilvænning 🙂 )
 10. Hvor er jeg? Jeg er fortabt hvis min mobil går død for strøm – for den er min gps = livlinje til at kunne komme sikkert hjem.

Nogle der kender det?

2 kommentarer

 • Kender det så godt, selvom jeg ikke er fra Bornholm. 😀 Grinte lidt under læsningen, da det er så rigtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Zilla

   Glad for du grinte under læsningen af indlægget – det var også pointen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Miniferie #day4