Blurred lens

Der er håb hvis VI siger nej – Røgfri fremtid

Hej Ladies!

Sponsoreret af Kræftens bekæmpelse og TrygFonden

roegfri_fremtid_logo_rgb_72ppi_primary_positiv

 

Hvis der er noget i dag jeg ville fortælle mit 13-årige jeg, så er det bestemt at de seje 9.klasses drenge der hænger ud ved cykelstativerne med en cigaret i munden og en hel pakke der skal ryges inden skoledagen er omme – så er det, at de bestemt ikke seje og du behøver ikke at omtale dem som seje fordi de ryger!

Og hvis der er noget jeg i dag ville fortælle mit 16-årige jeg, så er det at jeg er stolt over du sagde ‘Nej Tak’ til de venner og veninder der i gennem tiden har tilbudt dig cigaretter – ikke at jeg aldrig har prøvet at ryge, her skal jeg bestemt ikke spille hellig – for det har jeg da. Men det er både udfordrende og svært at sige fra – men det er vigtigt at kunne sige nej – måske var min måde ikke lige den bedste, men der gjorde jeg det klart for dem der tilbød mig en cigaret at det behøvede de ikke gøre en anden gang:

Jeg har altid fået en prædiken hjemmefra om hvor dumt det var at ryge og hvor svært det er for mange at komme ud af det igen, hvis man nu faldt i. Jeg er måske blevet en smule ‘bange’ for det med de ord i bagagen. Da jeg så en aften i byen, for vel snart 3 år siden blev tilbudt en cigaret af nogle venner, valgte jeg at knække deres cigaret helt op i deres ansigter – efter de efter meget lang tid (efter min mening) havde presset mig til at ryge med dem. Det svære ved at sige nej, er at man ikke er med i ‘klubben’ man mister noget af et fællesskab, som de andre har når de ofte smutter ud for at ryge, om det så er til fester, skolen, job eller helt andre begivenheder – så laver man en distance mellem ryger og ikke-ryger. Men her valgte jeg at sige nej, og det har jeg gjort lige siden – for I mine øjne kan man sagtens hygge sig uden af ryge med de andre – og for at vende tilbage til historien, så tilbød de mig da heller ej en cigaret igen efterfølgende.

Det er utrolig svært som ung at sige fra, når ens venner og veninder står på den anden side og gerne vil have en med på diverse ting, såsom bl.a. rygning – men her skal du huske at stå ved dine egne meninger og holdninger – så gå hellere ind på Røgfri fremtids hjemmeside HER og læs nogle fede facts og fortæl dine venner der har en svaghed for tobak om dem! Måske får du deres øjne op for hvor vigtigt det er at sige nej! Eller måske kan du som første manden i vennegruppen af rygere sige, ‘Hey gutter nu prøver vi at stoppe’ og så bruge/hjælpe hinanden med at nå målet. For hvis der er håb, så er det hvis VI SAMMEN siger NEJ til rygning (ligesom videoen neden under så fint viser) og JA til en Røgfri fremtid.

Jeg synes det kunne være noget så fedt, at sige man er den første røgfrie generation – og dermed ønsker jeg sammen med Kræftens bekæmpelse og TrygFonden at sige ‘Nej’ og med det nej ønsker jeg i fremtiden at få en Røgfri fremtid, hvor vi kan kunne trække vejret frit – fordi tobak ikke længere er en del af vores samfund.

Super fint budskab – som jeg bestemt bakker op om, tjek deres video ud lige nedenunder og del med glæde budskabet på Facebook HER, så vi forhåbelig sammen kan opnå en Røgfri fremtid!

Har du lyst til at læse mere om en Røgfri fremtid så kan du gøre det lige HER 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blurred lens