Ugen der gik

Elsker du dig selv?…Altså sådan helt ærligt … #1

Hej Ladies!

17841890_1262487173786540_911347433_n

Her sidder jeg i min lyserøde sofa og omringet af pinke puder og har lige afsluttet andet afsnit af DR3’s nye program ‘Petra elsker sig selv’.  TV-værten Petra Nagel, viser hud, strækmærker, former og kilo frem for hele Danmarks befolkning i hendes nye program. Vi følger Petra i 8 afsnit, hvor den måde vi tænker om vores egen krop er i fokus. Mange i dag føler sig ikke tilpas i den krop vi nu har og her følger vi Petra som tænker ligesom så mange andre negativt om sin egen krop. Og hold da helt kæft (hvis jeg må skrive det!) men skriver det lige igen HOLD DA HELT KÆFT Petra er sej!

Petra får i første afsnit lavet et 3D-print, hvilket er en lille minifigur af hende selv. Idéen lyder nu meget hyggeligt – en lille mini barbiedukke af sig selv. Men er det en barbie? mmm… nok mere en dukke når man får den af se. Hvilke grimme ting jeg ikke selv ville have sagt om min krop, hvis jeg fik levet et 3D-print.. det tør jeg slet ikke tænke på. Igen der er Petra fucking sej – hun får nemlig lavet både en ægte mini figur af sig selv men også en figur af sig selv hvor hun har rettet og gjort den perfekt. Jeg vil ikke afsløre for jer, hvad hun siger om de to figurer for det vil du kunne se lige HER.

Jeg kunne nikke kendende til så mange af de tanker Petra deler i dette program. Petra viser sig frem sig flere gang frem i bikini, hvor hun viser os, hvad hun ønsker ikke var der på hendes krop eller hvad der rigtig gerne måtte være.  Vi har vel alle et eller andet vi gerne vil have lavet om eller… hvad? Det har både haft og har da stadig nogle ting..  Jeg kan huske helt fra da jeg var lille, at jeg synes det var så grimt til mig med krøller! Puha jeg kunne slet ikke holde det ud – jeg valgte derfor at glatte mit hår fra jeg gik i 4-5. klasse, til sidst var det så kedeligt og kort at se på… Puha nej skolefotos og familiefotos fra den gang… host host, de skal bare forblive lang væk.
Jeg stoppede da en pige fra min daværende klasse, sagde at hun elskede krøllet hår og hun selv ønskede det i stedet for hendes helt perfekte glatte hår. Der sad vi så, hun havde glat hår og jeg selv havde krøller og vi ønskede det vi ikke havde. Lidt komisk var det faktisk, vi ønsker vel alle sammen en gang i mellem det vi ikke kan få. Jeg glatter dog stadig mit hår en gang i mellem, kan simpelthen ikke lade hver, jeg prøver dog kun at gøre det de dage hvor mit hår ligner en kæmpe løvemanke der på ingen måde kan komme under kontrol.

Vi lever i en verden hvor sociale medier spiller en afgørende rolle, omkring vi mennesker elsker den krop vi har eller ej. Den negative side af sociale medier er, at det ofte kun er den pæne side der bliver vist frem. Den styrke som sociale medier har fået har medført at mange tvivler på deres egen krop er god nok!  Jeg håber en dag vi alle tør vise os som de mennesker vi nu er, både personligt men også udseendemæssigt uden at være bange. Vi ser reklamer, billeder, videoer osv. hver gang vi åbner et medie, de billeder skal ikke påvirke vores selvværd, men ja, det er jo nemt og sige… for de påvirker os jo så sindssyg meget. Jeg tør ikke generalisere, og taler derfor kun ud fra mig selv, men jeg er nok selv på et eller andet punkt, bange for jeg ikke kan leve op til nogle uskrevne regler om hvordan en ung kvinde burde være og se ud? Det lyder måske fjollet i nogens øre, men jeg tør faktisk godt at skrive at jeg ved andre sidder med den sammen opfattelse. Vi er nok bare på et eller andet punkt utrolig bange for andres meninger og holdninger end vi nogensinde har været før. Jeg er selv hunderæd for hvad andre tænker og synes om mig – Og ja, det fylder rigtig meget i mit 19 årige liv. Det fylder utrolig meget lige det med den perfekte krop, og derfor synes jeg det er utrolig inspirerende at se programmet med Petra – hun tager det der skrammer hende op og prøver at finde en løsning på problemet. Vejen mod at blive oprigtig glad for ens egen krop er nok at gøre som Petra, tage det op og snakke højt om det med de personer man føler lytter og er der for en.

Programmet indeholder 8 afsnit og de to kan du finde lige HER, det er betstemt værd at se! Jeg er allerede en trofast seer og synes bestemt du skal give det en chance. For så ærligt et program… ja, dem er der ikke mange af!

Og endnu engang GO Petra du er så fucking sej!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik