Girly & rose

Empower other women – Kibie – freelancefotograf

Et nyt tiltag har ramt bloggen. Jeg synes verdenen mangler at vi hylder, hjælper og støtter hinanden noget mere. Jeg har derfor samlet nogle fantastiske ladies, som også har relation til Bornholm som jeg selv. De har hver især en hobby/levemåde som jeg ser op til og beundre! Du får hermed et indblik i deres interesser, tanker og erfaringer – jeg håber du fremover vil følge med og nyde det nye tiltag på domænet.  

Empower other women – Kibie – freelancefotograf 

Mit navn er Kibie, jeg bor på Solskins Øen Bornholm, hvor jeg til dagligt går i skole, derudover har jeg en stor kærlighed til fotografering, siden første gang jeg som 11 årig, fik fingrene i min mors kamera, og ikke har givet slip på interessen siden.

Jeg elsker at være kreativ og prøve nye ting af, og så er jeg en stor dagdrømmer, der viser mine tanker via mit kamera.

1_preview-jpeg-kibie

Hvad laver du til dagligt?

Jeg er lige startet på produktionsskole her på øen, hvor udover skoletimer, har design som hovedfag, vi lære at designe og sy tøj, samt brug af forskellige genbrugs materialer.

 

Hvilke Sociale medier benytter du hverdag?

Instagram er uden tvivl det medie jeg benytter mig mest af i dagligdagen, derudover bruger jeg også rigtig meget Pinterest, både i forbindelse med skolen, men også til min fotografering, da man kan finde så meget inspiration til egne moodboards og sidst men ikke mindst Facebook som jeg mest bruger til at holde kontakten med folk.

Hvis du skulle beskrive din stil med 3 ord, hvilke ville det så være?

Less Is More.

9_preview-jpeg-kibie

Hvad er din inspirationskilde?

Stort set alt, de sociale medier bruger jeg som sagt rigtig meget, men også ting jeg oplever i dagligdagen, en person, en farve, et sted, mit hoved kører på højtryk hvad det angår, så der kommer rigtig mange ideer i løbet af en dag, de ideer jeg husker laver jeg moodboards til, så jeg kan holde styr på dem, samt bygge videre på dem, ind til alle brikkerne falder på plads.

 

Hvilke tanker gjorde du dig, inden du kastede dig ud i at starte som fotograf?

Jeg ser ikke mig selv som fotograf, da jeg hverken har taget uddannelsen, eller lever af det, men man kaster sig ud i mange ting når man fotografere. 

Det med at skulle have et overblik og kunne tage styrringen, samt tage kontakt og møde nye mennekser, som man kommer tæt på første gang man møder dem, og aldrig helt vide, hvilke udfordringer man kommer ud for, og selvfølelig frygten for at ikke kunne levere et godt resultat. Men jeg tror det er vigtig at man bare tager et skridt af gangen, (ihvertfald i mit tilfælde) jeg startede med at fotografere min familie, også bekendte for så derefter at tage kontakt til nye mennesker, og sidst men ikke mindst, kaste mig ud i opgaver.

Jeg føler stadig jeg kaster mig ud i det, når jeg skal skal fotografere, den følelse vil nok altid være der og jeg tror det er et godt tegn, for det er tegn på at det betyder noget for en, og man gerne vil gøre det godt. Problemet er når man bliver så nervøs omkring det, at det bremser en (Story of my life). Men det er en balance gang imellem at føle sig i stand til at kunne klare det, men at man samtidig skubber sig selv lidt udoverkanten. 

Mit mest grænseoverskridende shoot hvor jeg virkelig bare kastede mig ud i det, og tænkte at nu måtte det bære eller briste, endte med at gå så godt og jeg kigger stadig tilbage på de billeder og er så stolt over jeg kastede mig ud i det og fik overbevist mig selv om at jeg godt kunne.

6_preview-jpeg-kibie

Hvilket sted ville du helst tage billeder henne og hvorfor?

Det er svært at vælge med så mange spændende steder, men et sted jeg har tænkt på længe, jeg rigtig gerne ville fotografere samt opleve er Island, på grund af naturen, jeg har set så mange billeder samt video-klip derfra, og det ligner noget fra et eventyr, som der drager mig helt vildt.

Hvilke kamera, linser, lys og programmer benytter du dig af?

I dagligdagen bruger jeg min iPhone, men hvis jeg skal skyde en opgave eller et af mine fotoprojekter bruger jeg mit spejlreflekskamera (Canon 5D MarkII) jeg skyder for det meste altid i naturligt lys, og ellers bruger jeg min flash (Canon speedlite 580EX II) af programmer bruger jeg Adobe Bridge CC og Photoshop CC. 

udklip-png-kibie

Gode råd du selv ville ønske nogen gav dig, før du begyndte at tage billeder og poste dem?

 

Jeg har mange, men af dem jeg nok allerhelst selv gerne ville havde vist fra starten af var.

1: Et dyrt kamera gør dig ikke til en bedre “fotograf” Jeg troede i starten at jo dyrere kamera, jo bedre billeder, men man bliver hellere ikke en bedre bilist, fordi man køber en Ferrari. 

2: Prøv vinkler af, de første to år tog jeg billeder på præcis samme måde, (lige på) virkelig uinteressant, men prøv andre vinkler af, prøv at gå tættere på, prøv at gå længere væk, prøv nede fra, oppe fra, vinkler er med til at gøre ens billeder spændende og interessante.

3: Lad være med at sammenligne dine billeder med forsiden på magasiner. 

Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke kunne få mine billeder til at ligne det på forsiden af Elle, Cover, Eurowoman osv. ind til jeg kom over og så hvordan det bliver taget i virkeligheden, det er ikke bare et klik, når du kigger på forsiden, med en smuk model, der er blevet brugt en hel dag, med et hold til at skabe det billede, makeupartist/hårstylist, stylist, fotograf, assistenter, en nøje udvalgt location, samt en professionel model, og derefter redigering af billederne, så huden står ren og fin, samt tonerne/farverne bliver justeret og passer til temaet. 

4: Leg og skyd løs, man kommer til at skyde tusind vis af dårlige billeder, men man gør sig nogle erfaringer rigere for hver gang, så grib mobilen eller kameraet, skyd løs og prøv en masse ideer af. 

Learning by doing.

4_preview-jpeg-kibie

Hvis du kunne se ud i fremtiden, hvor ville du så ønske dine fotoskills kunne tage dig hen?

Ren ønsketænkning ville jeg ønske, at jeg kunne leve af at fotografere det jeg brænder for, så at glæden og lysten er det der driver mig. Det at kunne gøre sin livstil til sit arbejde, tror jeg vi alle går og drømmer om.

Hvis du ønsker at se mere til Kibie kan du finde hende hjemmeside HER & Instagram HER.

– Knus Z

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Girly & rose