Ebay tip #3

Jeg er IKKE en 12-tals pige

Hej Ladies!

skole

Kender i det, hvor man hele tiden sammenligner sig med andre? Puha sådan en dag havde jeg i går. Vi havde lige fået tilbagemelding på en opgave som jeg bestemt havde troet ville få 12. Det gjorde der så ikke, ‘kun’ 10. I det øjeblik hvor jeg fandt 10 tallet, fik jeg en fornemmelse indeni, som så mange andre gange har fyldt min krop.. den følelse, ‘endnu engang var jeg ikke god nok’. I det sekund besluttede jeg mig for at skrive dette indlæg.

I dag læser man flere artikler om de såkaldte 12-tals mennesker. Dette indlæg handler IKKE om hadet til de 12-tal drenge og piger derude – bestemt ikke! Jeg misunder dem faktisk, for deres evne. Dette indlæg er blot en opråb, og en besked til andre der somme tider føler sig nedtrykte efter en karatergivning. Jeg indrømmer blankt nu efter 3 år i gymnasiet – at det ikke er mig der score alle 12 tallerne i klassen. Jeg ville ønske, men jeg ‘nøjes’ med et 12 tal en gang i mellem. Der er et vis pres i vores samfund omkring at få de høje karakterer, om det altid har været sådan.. ja det er svært at sige, når det kun er i de sidste 3-4 har fuldt enormt meget i min hverdag.

Vi skal huske at alle kæmper med hver sit, og om du får et -3 eller 12 så beskriver det IKKE dine indre værdier. Der er et karakterpres som gør at man (inklusiv mig selv) hurtigt sammenligner sig med sine venner og veninder, for at få en eller anden form for anderkendelse af, at det man har fået i karakter er tilfredsstillende. Jeg har stadig den dag i dag enormt svært ved at droppe sammenligningerne med klassekammerater og bare være glad for ‘mit tal’.  – OG du skal være glad for ‘dit tal’.

Efter første år på gymnasiet fandt jeg ud af, at om jeg fik et 4 eller 10, gjorde mig ikke mere lykkeligere på længere sigt. Jo i øjeblikket var jeg da glad hvis jeg fik 10, men på længere sigt blev jeg ikke en bedre eller gladere person af det. Det er da altid en sejr, at få et positivt resultat tilbage efter at have kæmpet for det. Men der er altså SÅ mange andre ting end gode karakterer,  der gør at jeg smiler hver eneste dag.

Hvordan har I det med karakterer og karaktergivning?

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ebay tip #3